24 augusti 2013
12:00

EIS F00

Referat: Vederslöv/Dänningeland IF - EIS F00

Under lördagen var det avresa mot ytterligare en ny bekantskap i form av Dänningevallen för match mot Vederslövd/Dänningelanda. Redan när vi åkte var vi en stukad trupp och det blev inte bättre under matchens gång. Den stumma och hårda planen gynnade inte våra redan sargade knän.

Vi började ganska bra de första minutrarna och var hungriga men sedan tog V/D över mer och mer och rullade bitvis bollen mycket bra och det blev mycket jaganda för oss. Dock skapade de inga större målchanser förrän domaren blåste straff men lyckligtvis för vår del så får deras straffskytt en dålig träff och bollen smiter utanför. Sedan blir det en olycklig situation för oss då en av våra backar får smäll på knät och inte kan röra sig, bollen i fortsatt spel och med avsaknad av högerback så kan en av deras spelare slå på långskott från sin vänsterposition ganska ohotad och bollen seglar in i mål.
Vi är dock inte ofarliga utan ställer om ganska snabbt och har flera lägen genom kontringar men antingen går avsluten utanför eller räddar deras målvakt.

I andra halvlek börjar vi bättre och får ganska snabbt in både kvittering och ledningsmål. Vi har sedan flera chanser att stänga matchen genom att göra 3-1 mål med både frilägen och skott men tyvärr gick det inte vår väg. Vi får sedan ytterligare problem med skador som gör att det blir många ovana positioner för våra spelare och med få avbytare så får vi också spela med halvskadade spelare. V/D tar över igen och har mycket boll men inga jätteriktigt farliga målchanser. När det sedan bara återstår några minuter så dyker det upp ett slumpmål för dem där vi inte är resoluta i vårt markeringsspel eller i kampsituationen. Matchen slutar sedan 2-2.

Sett över matchen får väl 2-2 ses som rättivst även om det är tråkigt att tappa 2 poäng i slutet. V/D rullade boll lite bättre än oss och hade mer boll men vi hade flera heta målchanser än dem.

Med så tidig skada på back och endast 11 spelare kvar (varav 2 knäskadade, 2 andningsproblem och 1 stukad fot) så var det en heroisk insats i värmen i Dänningelanda. Nu får vi läka så bra vi kan så vi åtminstone får ihop 9 tjejer till matchen mot Växjö FF på torsdag.

BRA JOBB TJEJER UTIFRÅN DE FÖRUTSÄTTNINGARNA !!!!

tor 16 maj 2013, 18:30 EIS F00 - Vederslöv/Dänningeland IF 1 - 3